Όλα Εδώ Πληρώνονται / Κόσμος / Κοινωνία / Μπαμπουίνος Μαμακίες

Greece’s Media Crisis: Ο Μπάμπης και ο UNFOLLOW «παρτιζάνος»

Η εκπομπή Listening Post του Al Jazeera παρουσιάζει αυτή την εβδομάδα ένα ρεπορτάζ για την κρίση των ελληνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης με τίτλο Greece’s Media Crisis. Συγγνώμη ποια κρίση, λάθος; τη Δικτατορία των ΜΜΜΕ (Μεγάλα ΜΜΕ) και το ρόλο τους, ώστε να αποδεχτούμε τη κρίση των μνημονίων που μας επέβαλλαν.

Το ρεπορτάζ, που υπογράφει η δημοσιογράφος Μαρσέλα Πιζάρο, είναι αρκετά αποκαλυπτικό, στο ότι τα ΜΜΜΕ όχι απλώς κουκούλωσαν την οικονομική κρίση αλλά είναι μέρος της κατάστασης που επιβάλουν τα μεγάλο-συμφέροντα, ντόπια και ξένα.

Αν και είναι γνωστά σ’ εμάς (σε όσους δηλαδή δεν εθελοτυφλούν ή δεν τα καταπίνουν αμάσητα), είναι πραγματικά αποκαλυπτικά για την εικόνα των ελληνικών media στο εξωτερικό. Καιρός είναι να καταλάβει ο απλός κόσμος εκεί έξω την τρομοκρατία που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα.

Ο παρουσιαστής αναρωτιέται ευθύς εξαρχής αν τα ΜΜΕ της χώρας που έδωσε στον κόσμο τη δημοκρατία αντανακλούν τις ανησυχίες του λαού ή των μεγαλοεπιχειρηματιών… π.χ. Αλαφούζου, αναλόγως πως αρμενίζουν τα καράβια του μας αρμενίζει και ο Σκάι…

καθώς επίσης και πως ολοένα και περισσότεροι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν μπορούν πια να εργάζονται ελεύθερα. Τις απολύσεις, τις απεργίες των εργαζομένων στην Ελευθεροτυπία και το Alter, με σχετικές δηλώσεις του προέδρου της ΕΣΗΕΑ, δημοσιογράφου της Ελευθεροτυπίας, Δημήτρη Τρίμη, ο οποίος είναι επίσης άνεργος.

Το ρεπορτάζ συνεχίζει με τη καταγγελία, το κερασάκι στη τούρτα, του ότι δεν επιτρέπεται να έχεις διαφορετική άποψη ή πολιτική θέση ως δημοσιογράφος, αν αυτή δεν συμβαδίζει με τη γραμμή του εκάστοτε ΜΜΕ και των γνωστών – άγνωστων μετόχων του.

Όπως, ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου (UNFOLLOW, Deptocracy, Catastroika) που απολύθηκε πέρσι από το Σκάι, γιατί, όπως «εξηγεί» ο αρχηγός της μνημονιακής εκστρατείας Μπάμπης Παπαδημητρίου (ο γνωστός μας Μπάμπης), ήτανε αντάρτης, παρτιζάνος, επειδή ο Άρης Χατζηστεφάνου είχε διαφορετικές πολιτικές απόψεις από το καθεστώς Αλαφούζου – Μπάμπη – Καθημερινή, και τις οποίες παρουσίαζε μέσα από τις εκπομπές του.

Το ρεπορτάζ καταλήγει με τις προσπάθειες που κάνουν διάφοροι απολυμένοι και μη δημοσιογράφοι, όπως ο Άρης Χατζητεφάνου, οι οποίοι θέλοντας να εκφράσουν μια ελεύθερη και καθαρή φωνή, έχουν δημιουργήσει νέα περιοδικά όπως το UNFOLLOW και το MONO. Καθώς και το διαδικτυακό ραδιόφωνο  radiobubble.gr.

Ας ακολουθήσουμε και εμείς πια μια ελεύθερη δημοσιογραφία, μια εναλλακτική και καθαρή πληροφόρηση, ας ενισχύσουμε αυτές τις προσπάθειες, μπας και απελευθερωθούμε από την αποβλάκωση του μιντιακού καναπέ.

Σας πήρανε χαμπάρι και στα ξένα Μπάμπηδες

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ευχαριστώ το Μεγαλύτερο Blog της Πόλης για την αρχική δημοσίευση της είδησης.

Σχολιάστε